Werkwijze

Werkwijze

Het eerste consult

Een eerste consult start met het doornemen van het – door u van te voren ingevulde -vragenformulier. Dit formulier gebruiken we als leidraad om uw klachten of ziekte te bespreken. Het vragenformulier kunt u hier invullen en online verzenden.

osteopathie-sofie-behandeling-darmklachten-rugklachten

Onderzoek

Na de bespreking start het lichamelijk onderzoek van uw gehele lichaam. Ik zal dus niet alleen het gebied onderzoeken waar de klacht zich uit. Voorafgaand aan dit onderzoek heeft u zich uitgekleed tot uw ondergoed.

Start behandeling

Bij osteopathische behandelingen komt kennis van embryologie, anatomie, fysiologie, pathologie en het palpatoir vermogen om de hoek kijken. Ik probeer de bewegelijkheid te herstellen door de doorbloeding te dynamiseren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Op die manier draag ik bij aan de vitaliteit van het lichaam. Het belangrijkste principe is: “find it, fix it and leave it alone” (Quote: Andrew Taylor Still, grondlegger van osteopathie).
Ik plan voor iedere patiënt een uur en de behandeling duurt 45 tot 60 minuten.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van uw klacht en mijn daarop afgestemde benadering, zal ik u met tussenpauzes van 3 tot 8 weken behandelen. Het herstelvermogen van het lichaam heeft tijd nodig na een behandeling. Ik stimuleer actieve zelfzorg en indien nodig geef ik daarom oefeningen, voedingsadvies, houdingscorrecties en / of leefadvies mee. Ook kan het zijn dat ik u adviseer om met uw huisarts in gesprek te gaan of om een andere therapeut te raadplegen.

Osteopathische werkwijze bij een kind

De osteopathische benadering van een zuigeling, kind of adolescent verloopt anders dan bij een volwassene. Een bezoek aan “osteopaat Sofie” is een nieuwe ervaring voor een kindje, maar ook voor de ouders. Het lukt me vrijwel altijd om de behandeling prettig te laten verlopen.

Een kind is nieuwsgierig en daarom is het goed om uw kind voor te bereiden op het osteopathisch onderzoek en de behandeling. Als ouder kunt u bijdragen aan een rustiger verloop van de behandeling door uw kind op voorhand te vertellen dat ik de voetjes, benen, billen, buik, armen en handen, nek en hoofdje zal aanraken. Tijdens de behandeling mag het kindje een luier of onderbroek aanhouden.

Bij zuigelingen kan de behandeling plaatsvinden op het moment van borst- of flesvoeding. Een flessenwarmer is aanwezig in mijn praktijk.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Sofie Roelandt.

Naar contactgegevens

babieskinderenBaby’s & kinderen

Lees meer

volwassenenVolwassenen

Lees meer

zwangerenZwangeren

Lees meer

sportersRugpijnpatiënten

Lees meer