Over Sofie

Over Sofie

Ik ben een enthousiaste nieuwsgierige en leergierige vrouw en kom oorspronkelijk uit Gent (België). Ieder heeft zo zijn eigen specialisaties. Ik heb mij gespecialiseerd in de methode geïntegreerde technieken volgens Frank de Bakker en in de behandeling van baby’s en kinderen. Om een steeds hoger kennisniveau te bereiken, blijf ik me graag bijscholen.

In 2007 ben ik voor het eerst in contact gekomen met de Methode Frank de Bakker. Zijn vakkennis, passie en gedrevenheid zijn een enorme motivatie om deze nascholing te blijven volgen. Het opdoen van andere inzichten levert mij veel voldoening op.

Opleiding ‘Motorische Revalidatie en Kinesitherapie’

Met het idee in de toekomst motorische revalidatie en kinesitherapie te doen, startte ik in 1995 de opleiding tot ‘Motorische Revalidatie en Kinesitherapie’ aan de universiteit in Gent. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik het werken met mensen erg leuk en interessant vond, maar dat mijn behandeltechnieken als kinesist hoofdzakelijk symptoom gericht waren. In juni 1999 studeerde ik cum laude af aan de universiteit en één ding wist ik zeker, ik zou verder studeren. Ik wou meer kennis en kunde combineren met als uitgangspunt de mens in zijn totaliteit. Dit had een osteopathische studie tot gevolg.

The International Academy of Osteopathy

In september 2002 startte ik de vijfjarige opleiding tot osteopaat. Omwille van mijn vooropleiding werd het voor mij een opleiding van 4 jaar. Op 29 juni 2002 ben ik magna cum laude afgestudeerd aan het I.A.O. en startte vervolgens een eigen osteopathiepraktijk in Gent.

Osteopathiepraktijk Sofie Roelandt

En toen opeens: BAM, verliefd! Já, verliefd worden én dan nog op een Nederlander…(hoorde ik continu van vrienden en familie). Dit was uiteindelijk de reden om naar Nederland te verhuizen. In mijn nieuwe thuishaven in Loon op Zand, centraal gelegen in de driehoek Tilburg, ’s Hertogenbosch, Breda, nabij de Loonse en Drunense duinen (Noord-Brabant) startte ik een tweede osteopathiepraktijk na mij geregistreerd te hebben bij het Nederlands Register voor Osteopathie NRO en mij aangesloten te hebben bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten NVO.

Nascholing:

  • 2004-2005-2006-2007 Osteopathie bij kinderen (Pediatric Osteopathie / Panta Rhei)
  • 2005 Craniale Osteopathie Het Aangezicht (Alain Gehin / Panta Rhei)
  • 2005 The Hand Enhancing the art of palpation (Viola Frymann DO, FAAO) Viola Fryman, een pionier op gebied van kinderosteopathie, die een grote bekendheid geniet op wereldvlak.
  • 2006 Viscerale problematiek als oorzaan van pariëtale beperkingen benaderd volgens een embryonaal perspectief (Frank de Bakker / Fico)
  • 2007 Orale Myofunctionele Therapie voor kinderen
  • 2007-2008 Cursus Geïntegreerde technieken Deel I-II-III-IV-V (Instituut geïntegreerde technieken)
  • 2010 Osteopathie bij kinderen (FICO)
  • 2010 Voeding volgens de 5 elementen
  • 2013 Osteopathie bij kinderen (methode Frank de Bakker, Intituut geïntegreerde technieken)

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met osteopathiepraktijk Sofie Roelandt.

Naar contactgegevens

babieskinderenBaby’s & kinderen

Lees meer

volwassenenVolwassenen

Lees meer

zwangerenZwangeren

Lees meer

sportersRugpijnpatiënten

Lees meer