Over Osteopathie

Over Osteopathie

Osteopathie richt zich op de totale mens. Er wordt gekeken naar het lichaam als eenheid.

Werken aan uw gezondheid door het opsporen en behandelen van bewegingsverlies van weefsels om zo het evenwicht binnen het menselijk lichaam te herstellen. Ieder bewegingsverlies van gewrichten, spieren, ligamenten en/of organen kan uw gezondheid uit balans brengen. Osteopathie baseert zich op het feit dat het lichaam over een zelfherstellend vermogen beschikt en stimuleert dit vermogen door gebruik te maken van de kennis van de anatomie van het lichaam.

osteopathie-sofie-behandeling-darmklachten-rugklachten

Osteopathie is gebaseerd op volgende principes:

 • Het lichaam functioneert als eenheid
 • De lichamelijke structuur geeft het lichaam een functie en deze functie beïnvloedt andersom weer de ontwikkeling van die lichamelijke structuur
 • Het lichaam kent een complex evenwichtssysteem wat steeds op zoek is naar zelfregulering en zelfgenezing
 • Bovengenoemde principes worden geïntegreerd in het onderzoek en de behandeling

Osteopathie vereist specifieke vaardigheden en een grondige kennis van het menselijk lichaam. Het is belangrijk om  te weten hoe de verschillende systemen zich ten opzichte van elkaar verhouden en samenwerken. Osteopathie behandelt en voorkomt veel fysieke klachten en de therapie helpt om op een verantwoorde manier aan actieve zelfzorg te doen én het “beheren” van ons eigen welzijn in het dagelijks leven.

Osteopathie & het lichaam

Een osteopaat onderzoekt het gehele lichaam en de samenhang ervan:

 • Het bewegingsapparaat: blokkade van een wervel of rib, rugpijn, kaakgewrichtspijn, tendinitis, spierpijn, schouder- en nekklachten, pijn aan het stuitje, pijn aan het schaambeen, bekkenpijn, verzwikkingen, etc.
 • Het zenuwstelsel: uitstralingspijn, tintelingen, aangezichtspijn, intercostale pijn, hoofdpijn, etc.
 • Het cardiovasculaire systeem: hoofdpijn, aambeien, veneuze congestie, stoornis in de bloedsomloop van bovenste of onderste ledematen, hartkloppingen,oorsuizing, etc.
 • Het spijsverteringsstelsel: opgeblazen gevoel, winderigheid, spijsverteringsproblemen, maagzuur, colitis, galproblemen, krampen, organen in problemen ten gevolge van slechte voeding, parasieten, infecties, te veel supplementen, stress, een ongeval, operatie,etc.
 • Neus-keel-en oor en longen: rhinitis, sinusitis, duizeligheid, hoofdpijn, bronchitis, astma,etc.
 • Het neurovegetatief systeem: angststoornissen, slaapstoornissen, nervositeit, stress, hyperventilatie,etc.
 • Gevolgen van trauma’s: fracturen, auto-ongeval, valpartijen,etc.

Osteopathie & preventief werken aan uw gezondheid

Een fysiek of emotioneel trauma – oud, nieuw of onopgemerkt – kan zelfs jaren later klachten veroorzaken. Als osteopaat wil ik er iedereen bewust van maken dat we actief zorg moeten dragen voor ons eigen gezondheid; ons kostbaarste bezit. Een osteopathische behandeling draagt daar zeker aan bij.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met osteopathiepraktijk Sofie Roelandt.

Naar contactgegevens

babieskinderenBaby’s & kinderen

Lees meer

volwassenenVolwassenen

Lees meer

zwangerenZwangeren

Lees meer

sportersRugpijnpatiënten

Lees meer